Afvallen: The Musical

musical afvallen samuel-fyfe-233543-unsplash

Waarom stappen Joop v.d. Ende en Albert Verlinde niet gezamenlijk in het project ‘Afvallen-The Musical’.

Overgewicht is HOT en Afvallen een Hype. Dus succes verzekerd. Als Jezus Christus een Superster kan worden mede dankzij een musical, waarom wordt Sonja Bakker dan niet muzikaal bejubeld met een glansrol weggelegd voor Dr. Frank? Er zijn zoveel boeken, zoveel methodes en zoveel kilo’s om weg te werken dat moet toch voldoende materiaal opleveren voor een fantastische musical?

Prop Wendy van Dijk eens in een fat suit en laat haar vervolgens toezingen in een medley met als hoofdthema: dat als ze het maar echt wil het echt lukt en zo niet dan is het haar eigen schuld, dikke bult want ieder pondje gaat door het mondje en dat de hele voorstelling lang. Het is toch heerlijk om dan als toeschouwer in de zaal te zitten met de wetenschap dat het zusje van Doutzen Kroes, feilloos gespeeld door Esmée van Kampen, haar later zal bekogelen met superfood. Dat Esmée dan soms tegen de toon aan zingt, ondanks de hoeveelheden chiazaad die ze op toneel verorbert mag de pret natuurlijk niet drukken, helemaal niet als het publiek ook met Goji-bessen mag gooien richting Wendy.

Een geslaagd heerlijk avondje uit. Wendy van Dijk die in haar ondergoed op het toneel staat te bibberen waarna vervolgens ‘Radmillo Soda’, gespeeld door Martijn Krabbé, haar prins op het witte paard gaat worden en haar verandert in een sportfanaat die zes uur per dag met gewichten, loopbanden en hometrainers in de weer is. Dan heeft Wendy, in haar fat suit, echt geen tijd meer om een zak chips gedachteloos weg te peuzelen in bed.

Afvallen-the musical heeft natuurlijk een happy end want Wendy verliest al haar vet en leeft nog lang en…….

Correctie:

Afvallen-The Musical 2 wordt nl. het succesvolle vervolg op deel 1. Wendy wordt in een groter fat suit gepropt want het verhaal begint van voren af aan, met nog meer kilo’s, als de Duivelse Jojo zijn intrede doet en op het toneel verschijnt. Een nieuwe muzikale strijd barst los om die te verslaan. Uiteraard met nieuwe liedjes, nieuwe afslankmethodes en een groter bezoekersaantal want als dit niet herkenbaar is! De zalen stromen automatisch vol.

Deel 3 zit er niet in maar misschien hebben Joop en Albert dan wel interesse in Gastric Bypass-De Operatiekamer. Waarin een hele groep mensen met overgewicht zich verschuilt in een operatiekamer waarna ze vervolgens worden verraden en afgevoerd worden naar een bootcamp.

Joop, Albert. Fantastisch idee, toch?

Eerder gepubliceerd op valtaf.nl

 

liefs van caat carin van leeuwarden versie 2404