Amaaaaazing!

amazing wereld jomjakkapat-parrueng-460441-unsplash versie2404.nl carin van leeuwarden

Ik hou van de wereld van Tel Sell. Slimming shots, afvallen met artisjokken. De Total Gym Shaper, een complete sportschool, nu te koop voor slechts € 199,95!! De Paint Sprayer Pro, snel gemakkelijk en professioneel. Op TV ziet het er veelbelovend, streeploos en gemakkelijk uit en ik laat het op me inwerken, geniet van alle innovatie en eet gewoon mijn volkoren boterhammetje, pak een ouderwetse kwast om te schilderen en zolang er op zolder een ongebruikte hometrainer annex kleerhanger staat peins ik er niet over om een Total Gym Shaper aan te schaffen.

It’s amaaaazing!

De makers van het RTL4 programma Obese zijn vast in de leer geweest bij Tel Sell. Zes gezonde mensen met supermorbide obesitas vallen in dit programma spectaculair af. Missie geslaagd zou je zeggen, maar het ligt toch iets genuanceerder. Het gewicht van de deelnemers zes in totaal varieerde van 161 tot 270 kilo en op t.v. is te zien dat men dat overgewicht met 2 uur fanatiek sporten, een sportuitrusting thuis en een keukenuitrusting waar je een HBO opleiding voor moet volgen om deze te kunnen bedienen, binnen 10 maanden met meer dan de helft kan
kwijt raken. Af een toe een traantje, een knuffel van Wendy en men gaat weer stoer verder. Chapeau!

Conclusie na het zien van Obese: schaf de Total Gym Shaper aan, het hele keukenarsenaal van Tefal en alles komt goed. Tot slot snijdt de plastisch chirurg alle lellen en dellen na een jaar weg. Zo simpel is het dus eigenlijk volgens Obese.

Dit is afvallen op de Tel Sell methode want de makers van het programma hebben er bewust voor gekozen een aantal zaken niet te laten zien op t.v. Een aantal zaken die het programma een zekere diepgang had kunnen geven en die het programma een stuk eerlijker had gemaakt voor alle goedgelovigen onder ons. Kijk, niemand komt voor z’n plezier 100 kilo aan, daar moet een diepere oorzaak achter zitten. Die onvrede, die frustraties, die emoties en die onrust die ervoor zorgden dat men teveel gaat eten, dat werd dus niet getoond. De gesprekken die men had met psychologen om zich te weren tegen ondermijnende gedachten over onrust, frustraties etc., dat werd niet getoond. De verandering van het eetpatroon, door de diëtisten van de obesitas kliniek, dat werd niet getoond. De begeleiding van artsen van diezelfde obesitas kliniek, dat werd niet getoond. Dat dezelfde obesitas kliniek geen voorstander is van het enorme gewichtsverlies van de deelnemers uit Obese, ook dat werd ook
niet getoond. Alles voor de kijkcijfers en het moet wel simpel blijven natuurlijk. Ook op valtaf.nl zijn er deelnemers die nu denken dat ze met extra, extra en nog meer beweging de kilo’s zullen zien wegsmelten want zo is het gebracht bij Obese op televisie. Het heilige vierkant heeft gesproken en heeft altijd gelijk.

Opperen dat overgewicht vaak meer is dan alleen teveel eten wordt opgevat als een belediging, men sport liever twee uur per dag dan een psycholoog te bezoeken die iets van de onderliggende oorzaak van het overgewicht aan de oppervlakte kan brengen. Dat afvallen ook een nieuwe manier van leven inhoudt, dat is teveel van het goede. En zo blijven we dus jojo-en, afvallen, aankomen en frustraties weg eten. En dat wordt ook niet getoond op t.v. waar het allemaal zoveel makkelijker gaat dan het IRL is.

Vergeet dus nooit: het is maar t.v.

Eerder gepubliceerd op Fok!

liefs van caat carin van leeuwarden versie 2404