dikke kassa

dikke kassa rex-pickar-564246-unsplash versie2404.nl carin van leeuwarden

Dikke mensen zijn lui.
Dikke mensen zijn walgelijk.
Dikke mensen hebben geen wilskracht.
Dikke mensen zijn dom.
Dikke mensen zijn lelijk.

En….
Dikke mensen zijn chronisch ziek.

En daarom is er een aantal jaren geleden richtlijn gekomen om al die luie, walgelijke, domme en lelijke slampampers te ‘genezen’. In die richtlijn wordt gesproken over het volgen van een dieet, lichamelijke activiteit en psychologische interventie eventueel aangevuld met medicatie of chirurgische interventie.

Bijzonder toch: een dieet! Dat die luie, dikke, walgelijke, domme en lelijke mensen daar zelf niet aan gedacht hebben. Hoewel? Daar begint de ellende meestal mee zoals elke Dikkerd je kan vertellen. Afvallen en Aankomen en vervolgens eindigen met meer kilo’s dan bij aanvang van het dieet. Het beruchte Jo-Jo Effect. Vooruit lichamelijke activiteit dan. Onderzoek heeft ook al lang aangetoond dat lichamelijke activiteit leidt tot meer honger en wie er geen honger van krijgt zal merken dat het nauwelijks effect heeft op welk dieet dan ook.

Om die toekomstige honger de kop in te drukken moet er natuurlijk op voorhand een sessie gepland worden bij de psycholoog voor de psychologische interventie. Want die luie, dikke, walgelijke, domme en lelijke mensen hebben gewoon geen wilskracht en die ontbrekende wilskracht kan de meneer of de mevrouw die-het-zoveel-beter-weet er vast wel in praten.

Het meest stiekeme van de richtlijn is de onderstaande geknipt en geplakte zin.

Het label ‘ziekte’ doet niet alleen iets aan het gevoel van urgentie, maar kan ook van invloed zijn op de vergoeding van de behandeling.

Vergoeding van de behandeling…..?

Inderdaad: Vergoeding van de behandeling….. Want iemand die ziek is moet je behandelen en dat mag een lieve cent kosten. Symptoombestrijding zoals men het in Nederland het liefst heeft omdat men voor preventieve maatregelen te bang is. Het gaat bij het  kostenplaatje allang niet meer om De Domme Dikkerd inmiddels beter bekend als: de patiënt maar het gaat dan om het tot vriend houden van de Farmaceutische Industrie en de Voedingsindustrie. Die hebben nl. veel in de melk te brokkelen.

Die hebben macht!

Neem Monsanto en DuPont, die aan de genetische bakermat staan van die zg. gezonde volkoren boterhammen waarvan het Voedingscentrum vindt dat we er zeker 6 per dag van moeten nuttigen. Zo’n product (want voeding kan je het niet meer noemen) dat de glucose laat pieken, vervolgens laat dalen en het ziekte achterlaat met HONGER!!! En voor Honger moet je binnenkort bij de psycholoog zijn die je zal hersenspoelen dat het allemaal tussen je oren zit want dat staat in De Richtlijn.

De Voedingsindustrie dus, die producten verkoopt en net doet alsof die voedzaam en gezond zijn. Producten die ons alleen maar dikker en dikker en nog dikker maken. Dik zijn betekent vaak: diabetes type 2, te hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, slaapapneu, astma, darmkanker, artrose etc. etc. met als toegift te worden aangezien voor dom, lui en vraatzuchtig.

Wie dan uiteindelijk te dik bij de huisarts eindigt met een te hoge bloeddruk krijgt een behandelplan uitgereikt om vooral op dieet te gaan (‘ja, neemt u maar optimel en gezond volkoren, dat is heel goed voor u’) moet met z’n artrose meer gaan bewegen, en zijn vraatzucht op de bank bij de psycholoog bespreken en als dat allemaal niet helpt. Dan komt de Farmaceutische Industrie om de hoek kijken om groot te verdienen aan het leed dat Obesitas heet.

Het enige wat deze richtlijn zeker zal bereiken is dat er flink geld zal worden verdiend aan een behandeling van een gecreëerde ziekte. Gecreëerd door de bedrijven die er ook het meest aan zullen verdienen met hun pilletjes, poedertjes en spuitjes. En door de bedrijven die op lucht gebaseerde gezondheidsclaims stoppen in dik makende producten waarna die producten vervolgens verkocht worden als gezond en lekker en Light dus eet er vooral maar lekker veel van.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Verander je lifestyle en hou controle over je eigen leven en je eetgedrag. Eet voeding en laat de producten voortaan liggen waar ze horen: in de schappen van de supermarkt. En laat je nu en in de toekomst vooral niet tot patiënt maken!!

liefs van caat carin van leeuwarden versie 2404