Hoera!

hoera ray-hennessy versie2404.nl carin van leeuwarden

Hoera, ik ben aangekomen!!!

Ik heb het allemaal meegemaakt. Twee keer per dag op de weegschaal , eindeloos calorieën tellen, hertellen en voor de zekerheid nog maar een keer tellen, griezelen bij gebak, gruwelen bij friet, euforie bij 500 gram eraf en verslagenheid bij 100 gram erbij, twijfelen tussen Sonja Bakker en Atkins, twijfelen tussen Weight Watchers en Herbalife, twijfelen tussen een boterham en een cracker, twijfelen, twijfelen, twijfelen.

Met elke verloren kilo groeide mijn ego en het groeide meer dan goed voor me was. Vanuit mijn ivoren torentje keek ik neer op een ieder in mijn omgeving die het niet lukte om af te vallen. Min 20 kilo was de tussenstand begin dit jaar en ik was een onuitstaanbaar kreng geworden die meende de dieet wijsheid in pacht te hebben. Vriendinnen wees ik sardonisch op een uitpuilend vetrandje of een knellend onderkinnetje boven een colletje en ongevraagd verkondigde ik het Ware Gospel van de Afvallige.

En toen begon ik te groeien….. Heel geleidelijk. Twee keer per dag op de weegschaal werd drie keer per dag op de weegschaal. Dus weegschaal eruit. Binnen een week dezelfde weegschaal weer in huis gehaald. Dan maar niet meer op de weegschaal. Broeken begonnen angstvallig strak te zitten en mijn omgeving hield wijselijk de kaken op elkaar. Binnen een half jaar was ik plus 15, een ervaring rijker en bijna terug waar ik begonnen was. Mijn lijf had nl. besloten een eigen leven te gaan leiden/lijden en niet in de pas te lopen met het ambetante keffertje dat het Evangelie van St. Calorie tot Koolhydraat uit haar hoofd wist op te dreunen.

Met een nieuwe dosering schildkliermedicijn en een paar extra spuiten insuline kwam ik, net op tijd, weer bij zinnen en weer tot mezelf. Ik tel nu geen calorieën meer, ik probeer 1x per week op de weegschaal te staan Ja, ik at deze week zelfs een gebakje en lekker dat het was!

Ik twijfel niet meer tussen Sonja Bakker of Dr. Frank, ik twijfel nl. niet meer aan mezelf. Aankomen na die spectaculaire daling was het beste wat me kon overkomen. Het ging gewoon te gemakkelijk en ik wist het niet te waarderen. Ik laat de kilo’s dus niet meer de overhand krijgen maar ik ben wel blij. Echt blij. Dat ik dus ben aangekomen. Nu aan het werk want ik heb nog flink wat af te vallen.

Eerder gepubliceerd op valtaf.nl

liefs van caat carin van leeuwarden versie 2404