Opzij!

opzij jessica-to-oto-o-585173 versie2404.nl carin van leeuwarden

Ze ligt er wat verloren bij tussen scheurkalenders en agenda’s van 2010. Alles is afgeprijsd naar 5 euro per boek/kalender/agenda. Waar de covers van haar afslankboeken voorheen een vrolijk lachende mevrouw Bakker lieten zien (kek roerend in een pan, genietend van het zonnetje, overgeposeerd voor een marktkraam) lijkt het nu of ze lacht als een boer met kiespijn. Als een dieet goeroe met kiespijn!

Het is hard gegaan met Sonja Bakker. In 2006 stond ze ongenaakbaar op nummer één maar het is nu 2011 en Dik Nederland heeft Sonja Bakker schaamteloos ingeruild voor Dr. Frank, die net zijn nieuwe boek heeft uitgebracht. En Dik Nederland denkt ‘waar het met het eerste niet lukte zal het wellicht lukken met het tweede boek’ en terwijl de kassa rinkelt voor Gezond Slank met Dr. Frank zucht Sonja nog eens diep in de uitverkoopbak van de boekhandel.

Voor haar rinkelt de kassa niet meer.

Toen Sonja nog te dik was (ja echt) stond Michel Montignac nummer 1 en was Dik Nederland in de leer bij deze Fransman. Ook Michel Montignac was ooit te dik, ontwikkelde zijn eigen dieet, viel daarmee, naar eigen zeggen, heel veel af en schreef daar een aantal boeken over. Succes verzekerd en hij leefde Bourgondisch verder in La douce France. Michel Montignac had het kunstje afgekeken van Dr. Robert Atkins die, hoe kan het ook anders, door zijn overgewicht besloot te gaan lijnen. Daarmee zijn eigen dieetmethode ontwikkelde, en passant Koolhydraten uitriep tot werktuigen van de duivel, daar vervolgens een boek over schreef (en nog een boek en nog een boek) en zich een paar jaar later kon wentelen in miljoenen dollars.

Daarvoor was Dik Nederland aan het sherry dieet. Waar alleen de slijter rijk van werd en natuurlijk de Staat der Nederlanden vanwege een te hoog promillage bij het blazen als er weer eens een beschonken dikkerd gesnapt werd achter het stuur.

De rode draad bij de voormalige dieetgoeroes is dat ze het afvallen alle drie op eigen kracht deden. Niet een kocht er ooit een boek van de concurrent (op Dr. Frank na die alles bij elkaar heeft gepikt van zijn voorgangers). Alle drie bleven op gewicht na het volgen van hun eigen dieet en hadden geen last van het jojo effect. Dit in tegenstelling tot hun lezers die het jojo-en tot Kunst weten te verheffen om zich vervolgens wanhopig tot een andere dieetgoeroe te wenden waar de cyclus gewoon opnieuw begint. Afvallen-Stabiliseren-Aankomen-Afvallen-Stabiliseren-Aankomen.

Ik ben uw nieuwe goeroe!

Ik ben dus voornemens over een jaar of twee Dr. Frank van zijn wankele troon te stoten. Daarvoor heb ik nu alle ingrediënten al in huis:

Ik doe aan low carb (vrij naar Dr. Frank, Montignac en Dr. Atkins)
Ik kom uit Noord Holland (vrij naar Sonja Bakker) en het belangrijkste,
Ik ben nu nog een dikkerdje (vrij naar Montignac, Dr. Atkins en Sonja Bakker) en last but not least;
Ik rommel en klooi maar wat aan met mijn dieet (vrij naar alle diëten die er maar zijn.

Op het Sherry dieet na dan want ik lust alleen Champagne…(vrij naar Marilyn Monroe). Succes verzekerd!

Kom maar op met de hoge oplages, de roem en vooral de kassa!

Eerder gepubliceerd op valtaf.nl

liefs van caat carin van leeuwarden versie 2404