Robert Redford

featured image joie de vivre robert redford versie2404.nl carin van leeuwarden

Het is zomer 1976, ik ben 17 en ik draag een spijkerbroek van mijn vriendje, ook zijn witte overhemd en enkellaarsjes (van mezelf). Ik loop voor het Marriott Hotel op de Stadhouderskade in Amsterdam. Geen idee waar ik naar toe moest, het was warm zoals de zomers in de jaren zeventig wel vaker waren en ik zal vast het gevoel van joie de vivre uitgestraald hebben wat elke 17-jarige uitstraalt als ze lekker in haar vel zit.

In de omgeving van Deventer wordt op dat moment een film opgenomen. A Bridge Too Far. Iets met een brug bij Arnhem en totaal niet boeiend voor een 17-jarige. Het enige wat mij die dag bezig houd was de mogelijkheid om het witte overhemd en de spijkerbroek te confisqueren want ik zag er best wel kek uit (vond ik zelf).

Joie de Vivre

Zomer 1976 en ik zweef bijna over de Stadhouderskade en passeer twee mannen. Een van hen lacht naar me en ik lach terug. Joie de Vivre nietwaar. En de man lacht nog een keer naar me. Ik loop kittig door want zo heette dat in de jaren zeventig en denk bij mezelf ‘zie je nou wel dat het een goed idee was om dit aan te trekken, bekend gezicht trouwens………’

joie de vivre carin van leeuwarden is te dik

Ik loop nog een stukje verder terwijl ik nadenk waar ik die leuke blonde man eigenlijk van ken, die met dat bekende gezicht die net naar me lachte en plots valt alles op z’n plek…..

A Bridge Too Far. Robert Redford. Robert Redford heeft net naar me gelachen! Hij vindt me leuk genoeg om naar te lachen!! Ik weet niet meer waarnaar ik op weg was, ik weet wel wat ik droeg en ik weet ook welke rampzalige beslissing ik nam toen ik thuis was.

Nu Robert Redford naar me had gelachen kon het niet anders dan dat ik moest gaan lijnen.

Een jaar later was ik twee kledingmaten gegroeid en viel ik in slaap bij A Bridge Too Far, geen idee welke rol Robert Redford had. Wel dat ik honger had, veel honger, erg veel honger………….

liefs van caat carin van leeuwarden versie 2404