Wij van W.C. Eend

roeptoeter boris-smokrovic versie2404.nl

Ahold, H.J. Heinz, Lu, Kellogs, Sara Lee, Unilever

Superfoods zijn volgens Patricia Schutte, de Roeptoeter van Het voedingscentrum, helemaal niet nodig als je je houdt aan de schijf van vijf èn roeptoetert ze verder, E-nummers zijn ook helemaal niet slecht! Kokosvet? Niet doen, zegt Schutte. Maar wetenschappers hebben inmiddels het verband tussen kokosconsumptie en een lager aantal chronisch zieken aangetoond. Dus?

En zo komen er wel meer jokkebrokjes uit de mond van Patricia Schutte van Het Voedingscentrum. Eerlijk over Eten??? Het Voedingsbureau blijft star volhouden dat het drinken van melk, het gebruiken van margarine, en het eten van brood het beste is wat je kunt doen om gezond te blijven (de schijf van vijf). Onderzoeken hebben inmiddels al lang en breed aangetoond dat het drinken van melk (onnodig), het gebruik van margarine (vol transvetzuren), het eten van brood (o.a. vol met suiker, glansmiddel, conserveermiddel, E-nummers en glutenpoeder) het best vermeden kunnen worden. Maar daar wil Het Voedingscentrum niet aan want dan droogt misschien de geldbron van Ahold, H.J. Heinz, Lu, Kellogs, Sara Lee en Unilever op.

Adviezen van Voedingswetenschappers mogen we tegenwoordig ook met een korrel Keltisch zeezout nemen omdat bijvoorbeeld de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen (met iemand van Unilever in het Bestuur) ook gesponsord wordt door grootheden als Unilever, Nestlé, FrieslandCampina, Yakult, Sodexo, Alpro, Danone, DSM, Mondelex, de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO) en het Kenniscentrum Suiker en Voeding. En deze Academie geeft Het Voedingscentrum advies. Dus?

Onderzoeken die gefinancierd worden door de Voedingsindustrie leveren daarnaast vaker een positieve uitkomst op over een bepaald voedingsmiddel, vandaar dat E-nummers helemaal zo slecht niet zijn, dan onderzoeken die niet worden betaald door een Unilever of een Nestlé.

Per 1 juli a.s. krijgt Het Voedingscentrum een nieuwe directeur, mevrouw Gerda Feunekes die van 1996 tot 2008 werkte bij Unilever.
En zo wordt het steeds duidelijker dat Het Voedingscentrum aan het handje meeloopt van de Voedingsindustrie en de adviezen van Het Voedingscentrum net zo betrouwbaar blijken te zijn als die van de makers van WC Eend.

Eerder gepubliceerd op valtaf.nl

liefs van caat carin van leeuwarden versie 2404