Haatdragend

featured image haatdragend peter-forster-373964-unsplash versie 2404.nl carin van leeuwarden

Ik kon er toch wel begrip voor opbrengen? Zij probeerde al een jaar zwanger te raken en toen ze eindelijk zwanger was bleek ik het ook te zijn. Daarom was ze niet op ziekenbezoek gekomen, ze hoopte dat ik een miskraam zou krijgen. Dat begreep ik toch wel vanuit haar standpunt gezien?

Verbijsterd was ik, sprakeloos, lamgeslagen, verdrietig en uiteindelijk werd ik boos.

Boos!

Als stralend middelpunt trok zij alle aandacht naar zich toe en dat ik tegelijk met haar zwanger was, stond niet in haar boekje. Met die instelling wenste ze mij dus een miskraam toe.

Haar ontlopen of gewoon met haar breken bleek onmogelijk. Waar ik ook kwam, altijd zat zij op haar troon omringd door een schare van bewonderaars . Hoe kon ik het haar betaald zetten? Genieten was het toen mijn, door haar ongewenste, kind eerder werd geboren, eerder ging lopen en eerder ging praten. Ik beschouw mezelf niet als een haatdragend mens, maar zij bracht de duistere kant in mij naar boven.

Op een avond feliciteerde ze mij met mijn nieuwe baan bij de grootste kabelaar van Nederland, stak daarbij een Nina Brink-duim op en riep: ‘Fantastisch bedrijf, ik heb nog nooit een rekening van ze gehad voor het internet!’ Ze had de lachers op haar hand, maar ik wist nu hoe ik haar te pakken kon nemen. Geld! Geld was haar afgod. Alles draaide om geld en ze had me die avond haar portemonnee op een dienblad aangeboden.

Ze weet het nog steeds niet en heeft het er ook nooit over gehad, maar ik weet wel hoe ze plots aan die rekening van bijna € 2000,- euro kwam die de kabelaar haar diezelfde week nog toezond. De dag na haar Duim-Omhoog werd de trage kabelaar door mij wakker geschud. Even inloggen op het werk, printje maken en naar de back office lopen. Binnen drie dagen lag de rekening klaar en droeg ik die, inwendig gierend van de lach, persoonlijk over aan de afdeling Incasso.

Eerder gepubliceerd in vrij nederland

liefs van caat carin van leeuwarden versie 2404